Διατροφικές διαταραχές στην εφηβεία: Πώς θα αναγνωρίσετε τα πρώτα σημάδια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας η πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, Μαρία Τσιάκα, μιλά στο Mothersblog.gr για το πώς οι γονείς να ανιχνεύσουν τα πρώτα σημάδια μιας διατροφικής διαταραχής στο έφηβο παιδί τους.

Διατροφικές διαταραχές στην εφηβεία: Πώς θα αναγνωρίσετε τα πρώτα σημάδια

Η εφηβεία είναι μια περίοδος έντονων αλλαγών όχι μόνο σωματικών αλλά και ψυχολογικών. Εν μέσω αυτών των μεταβολών, η σχέση με τη διατροφή και η εικόνα του σώματος μπορεί να γίνουν εμμονή για πολλές και πολλούς εφήβους.

Για αυτό τον λόγο, η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας δεν είναι μόνο μια υπενθύμιση της επιδημίας των διατροφικών διαταραχών, αλλά και μια ευκαιρία να εξετάσουν γονείς, εκπαιδευτικοί και ειδικοί προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο οι έφηβοι αντιμετωπίζουν το φαγητό.

Η ψυχολόγος και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, Μαρία Τσιάκα με πολυετή εμπειρία στον τομέα της διατροφής και της ψυχολογίας και έχοντας κατανοήσει βαθιά τις πολυδιάστατες πτυχές της σχέσης των εφήβων με το φαγητό εξηγεί ποια συναισθήματα συνοδεύουν συνήθως καθεμία από τις διατροφικές διαταραχές αλλά και ποιον ρόλο μπορούν να παίξουν οι γονείς, οι διατροφολόγοι και οι ψυχοθεραπευτές στην αντιμετώπιση αυτών.

Ποιος είναι ο ρόλος των social media στην αντίληψη για την αυτοεικόνα και ποια σημάδια μπορούν να μαρτυρήσουν ότι ένας έφηβος παλεύει με κάποια διατροφική διαταραχή; Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας στη διαχείριση αλλά και στη θεραπεία μιας διατροφικής νόσου;

Δείτε τη συνέντευξη που ακολουθεί και μάθετε γιατί η τροφή χρειάζεται γνώση και γιατί η γνώση είναι τροφή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved