Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας: Ωδή στη γυναίκα - σύμβολο διαχρονικής αγάπης και ανιδιοτέλειας

Άρθρο της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κας Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα στο Mothersblog για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.

Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας: Ωδή στη γυναίκα - σύμβολο διαχρονικής αγάπης και ανιδιοτέλειας

Η Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας τιμά την αέναη και διαχρονική προσφορά της στην οικογένεια, την κοινωνία, σε κάθε μεριά του κόσμου.

Ο ρόλος της, πολλαπλός, δύσκολος και απαιτητικός, μα πάντα καταφέρνει να ανταπεξέρχεται επάξια, παρά τις προκλήσεις.

Είναι ο άνθρωπος που πάντα αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί –όσα χρόνια κι αν περάσουν- το στήριγμα της οικογένειας. Το πρόσωπο – καθρέφτης της ανιδιοτελούς προσφοράς, αγάπης και αφοσίωσης.

Στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, σε έναν κόσμο υψηλών απαιτήσεων, διαρκών αλλαγών, όταν όλα γύρω μας αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, η μητέρα παραμένει αταλάντευτα, η σταθερή αξία στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Όλοι γνωρίζουμε πως χρειάζεται μεγάλος, καθημερινός αγώνας για να ανταποκριθεί στις πολλαπλές υποχρεώσεις της, είτε είναι εργαζόμενη, μη εργαζόμενη, μονογονέας κ.α.

Η σύγχρονη Ελληνίδα μητέρα είναι εκείνη που προσαρμόζεται, διεκδικεί ισορροπία στην επαγγελματική και προσωπική της ζωή, διεκδικεί ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες, εργάζεται σκληρά, δεν αφήνει τα όνειρα και τους στόχους της αλλά παλεύει καθημερινά γι’ αυτά.

Και τα καταφέρνει. Και μάλιστα, τα καταφέρνει σπουδαία!

Αποτελεί χρέος της πολιτείας να ενισχύει το έργο και την αποστολή της, αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο της στην κοινωνία.

Έναν ρόλο που και ως αρμόδιο Υπουργείο, σεβόμαστε, αναδεικνύουμε και κυρίως στηρίζουμε μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες. Μέσα από μέτρα που όχι μόνο στοχεύουν στο να ενθαρρύνουν τις νέες γυναίκες να γίνουν μητέρες αλλά και να τις συνδράμουν ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, αποτελεί το «βήμα» πάνω στο οποίο η σύγχρονη Ελληνίδα μητέρα θα μπορέσει να ισορροπήσει αυτούς τους ρόλους.

Με πρωτοβουλίες, όπως η επέκταση της άδειας μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση του επιδόματος γέννησης, η παροχή μέριμνας από το κράτος με τη μορφή αυξημένων vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το πρόγραμμα "Νταντάδες της γειτονιάς", το επίδομα μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, που θέσπισε η κυβέρνηση μας, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι στηρίζουμε, αναγνωρίζουμε με απόλυτο σεβασμό τη δύσκολη αποστολή της στην κοινωνία αλλά ταυτόχρονα και τις προσωπικές της ανάγκες.

Με το βλέμμα στραμμένο στο βαρυσήμαντο έργο της και το μεγαλείο της δύναμής της, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη στήριξη και την ανάδειξη της θέσης της στην κοινωνία μας.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, σ’ εκείνες που μας έδωσαν πνοή, που μας διαμόρφωσαν, που μας καθόρισαν.

Χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved