Το Πάσχα με βοήθησε να γίνω καλύτερη μαμά

Η Holly Farver γράφει γιατί πιστεύει ότι το Πάσχα την έκανε καλύτερη ως μητέρα.

Το Πάσχα με βοήθησε να γίνω καλύτερη μαμά
Bigstock

Όταν αναπολώ τις διακοπές του Πάσχα, είμαι τόσο ευγνώμων που υπάρχει αυτή η γιορτή.

Ως παιδί δεν είχα ωραίες αναμνήσεις... Έτσι, όταν απέκτησα τα δικά μου παιδιά, ήθελα πολύ να μάθουν γιατί γιορτάζουμε το Πάσχα. Ναι, περιλάμβανε το κυνήγι αυγών και τα πασχαλινά καλάθια. Αλλά ο θάνατος, η ταφή και η ανάσταση του Ιησού ήταν το επίκεντρο. Πιστεύω ότι το Πάσχα με βοήθησε να γίνω καλύτερη μαμά. Είμαι τόσο χαρούμενη που μπόρεσα να βιώσω τη χάρη, τη συγχώρεση, το έλεος, την άνευ όρων αγάπη και τόσα άλλα χαρακτηριστικά που ο Ιησούς μας δίδαξε.

Κατά τη διάρκεια της ανατροφής των παιδιών μου, μερικές μέρες ένιωθα ότι το μόνο που έκανα ήταν να λέω "Όχι". Τα παιδιά μου ήταν και τα δύο με ισχυρή θέληση και συχνά δοκίμαζαν την υπομονή μου. Επομένως, θα έπρεπε να τηρώ τα όρια ώστε να καταλάβουν ότι υπάρχουν συνέπειες στη ζωή. Υπήρξαν στιγμές που η πειθαρχία ήταν δικαιολογημένη αλλά συχνά έλεγα ότι ίσως θα έπρεπε να είμαι πιο ελαστική.

pasxa-mamades-symvoules-(1).jpg

Το Πάσχα με δίδαξε τη συγχώρεση

Είναι πολλές οι φορές που τα παιδιά μας μπορούν να μας πληγώσουν όπως κανείς άλλος. Το Πάσχα όμως με δίδαξε τη συγχώρεση. Όντας μαμά, είναι πολλές οι φορές που χρειάστηκε να συγχωρήσω τα παιδιά μου αλλά και τον εαυτό μου. Η μητρότητα είναι σκληρή δουλειά και πολλές φορές κάνουμε πράγματα τα οποία δεν φανταζόμασταν. Δεν κάνουμε τα πάντα σωστά, πρέπει όμως να συγχωρούμε τον εαυτό μας.

pasxa-mamades-symvoules-(2).jpg

Το Πάσχα με δίδαξε την αγάπη άνευ όρων

Η αγάπη που νιώθω για τα παιδιά μου μπορεί να κάνει την καρδιά μου να εκραγεί από το σώμα μου. Μερικές φορές νιώθω ότι δεν μπορώ να το ελέγξω.Τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα και ξέρουν τα κουμπιά που πρέπει να πατήσουν ώστε να χάσουμε την υπομονή μας. Εκείνες τις μέρες, η αγάπη φαντάζει υπό όρους. Αλλά το Πάσχα με έμαθε να αγαπώ τα παιδιά μου χωρίς όρους. Επομένως, πρέπει να δείξω στα παιδιά μου ότι η συνέπεια δεν είναι τιμωρία αλλά η επιλογή τους ανάμεσα στο σωστό και το λάθος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved