Το γέλιο ως φυσικό φάρμακο - Τι είναι και πώς λειτουργεί η γελωτοθεραπεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου, η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια μεθόδων τεχνικών γέλιου και ιδρύτρια της μεθόδου «Laughter Experience» μιλά στο Mothersblog.gr για τα οφέλη του γέλιου στον οργανισμό.

Το γέλιο ως φυσικό φάρμακο - Τι είναι και πώς λειτουργεί η γελωτοθεραπεία

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Η Ελένη Κοντοράβδη, συντονίστρια γέλιου, μας εξηγεί τα οφέλη της γελωτοθεραπείας στην ψυχική υγεία και απαντά σε ερωτήσεις όπως «Η γελωτοθεραπεία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες; Αν ναι, ποιοι οι βασικοί στόχοι όσον αφορά στις μικρές ηλικίες και ποιοι όσον αφορά στους ενήλικες;» αλλά και «Ποιες είναι οι αντιδράσεις που παρατηρείτε από άτομα που δοκιμάζουν την γελωτοθεραπεία για πρώτη φορά;».

Παράλληλα, μας δείχνει δυο πολύ εύκολες πρακτικές που μπορείτε και εσείς να εφαρμόσετε για να ενσωματώσετε το γέλιο στην καθημερινότητά σας.

Μάλιστα, τονίζει: «Ο Ιπποκράτης πίστευε στην θεραπευτική αξία του γέλιου και ύστερα επιβεβαιώθηκε από πολλούς γιατρούς. Όταν γελάμε ο οργανισμός μας παράγει ορμόνες, τις ορμόνες της χαράς που είναι οι ενδορφίνες, η ντοπαμίνη, η οξυτοκίνη και η σεροτονίνη. Αυτές μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο ευχάριστα και ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.»

Όραμά της είναι η διάδοση της ευεξίας και της καλής διάθεσης μέσω του γέλιου και του χορού σε όλο τον κόσμο και γι' αυτό έχει δημιουργήσει και την ιστοσελίδα laughterexperience.gr.

Δείτε την συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved