10 δραστηριότητες για παιδιά την Κυριακή του Πάσχα

Το Πάσχα είναι μια γιορτή αφιερωμένη στην οικογένεια, και κάθε χρόνο αποτελεί μια νέα ευκαιρία για να δημιουργήσετε υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις.

10 δραστηριότητες για παιδιά την Κυριακή του Πάσχα
Bigstock

Αναζητάτε δραστηριότητες για τα παιδιά σας κατά την περίοδο του Πάσχα; Αυτή η λίστα περιλαμβάνει δέκα δημιουργικές ιδέες για να τα κρατήσετε απασχολημένα και να αναπτύξετε τη φαντασία τους. Από χειροτεχνίες και διασκεδαστικά πειράματα, αυτές οι δραστηριότητες θα τους προσφέρουν ατελείωτη διασκέδαση και δημιουργική έκφραση.

1. Παιχνίδια με θέμα το Πάσχα

Βοηθήστε τα να φτιάξουν αυγά, φωλιές πουλιών, κουνελάκια και άλλα πράγματα με θέμα το Πάσχα. Ενθαρρύνετέ τα να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους

2. Βιβλία με θέμα το Πάσχα

Η ανάγνωση βιβλίων είναι πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλετε τα παιδιά σας στο πνεύμα των διακοπών. Είτε θέλετε να διαβάσετε για το λαγουδάκι του Πάσχα, ή κάτι πιο πνευματικό, θα βρείτε πολλές υπέροχες προτάσεις σε αυτήν τη λίστα πασχαλινών βιβλίων.

3. Κουνελάκια από φίλτρα καφέ

4. Σοκολατένια πλαστελίνη

Μια αισθητηριακή δραστηριότητα, ό,τι καλύτερο και πιο διασκεδαστικό την περίοδο του Πάσχα.

5. Πασχαλινό κυνήγι αυγών

Κρύψτε αυγά σε όλο το σπίτι και μετά αφήστε τα παιδιά σας να τα ψάξουν. Προτιμήστε πλαστικά αυγά παρά αληθινά. Δεν θέλετε να χάσετε ένα πραγματικό αυγό και να το βρείτε εβδομάδες αργότερα όταν αρχίσει να μυρίζει!

6. Χειροτεχνία με χαρτόνι και χαμομήλια

7. Παιχνίδια φαντασίας

Την επόμενη φορά που το παιδί σας θα δυσκολευτεί να αφήσει κάτω το iPad, δοκιμάστε να του προτείνετε να παίξετε μαζί εστιατόριο ή κτηνιατρείο.

8. Πείραμα με αυγά

Το Πάσχα την τιμητική τους έχουν φυσικά τα αυγά . Την Μεγάλη Εβδομάδα τα βάφουμε, μπορούμε όμως να τα αξιοποιήσουμε και πολλές ακόμα δραστηριότητες στο σπίτι.

9. Πασχαλινοί λαβύρινθοι

Αυτοί οι εκτυπώσιμοι λαβύρινθοι θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων - και θα το κάνουν με ενθουσιασμό!

10. Ζωγραφίστε λουλούδια με πλαστικά μπουκάλια

Εκτός από τις κλασικές μεθόδους ζωγραφικής με μαρκαδόρους, ξυλομπογιές κτλ, μπορείτε να ζωγραφίσετε και με άλλα αντικείμενα που έχετε σπίτι και να φτιάξετε ακόμα πιο ιδιαίτερες δημιουργίες.

Χρησιμοποιήστε τα πλαστικά μπουκάλια που έχετε σπίτι και φτιάξτε απίθανες δημιουργίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved